Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vhelsing3

1. 12. 2011 9:12
Jojo....

kdyz slyslim na radiu hlasku : V soutezi bude rozdavat Jezisek darky...a do toho posleze zazni "HO,HO,HO" ... tak bych po tom co to vymyslel hodil sutr.

Rekl jsem to zene...odmitam jakehokoliv prestarleho duchodce, vyrezavat dyni na americky Halloween, slavit nejakeho Valentyna.....

U nas je Jezisek, Dusicky - kdy jdeme polozit svicku na hrob, a Prvni Maj.

1 0
možnosti

Baby_Blues

30. 11. 2011 22:53
souhlas a karma

Santa u nás nemá co dělat. nenechte si Ježíška v čechách vzít. byla by to ohromná škoda. Santa nemá v sobě žádnou duši, je to jenom komercialismus na globální úrovni a zvedá se mi z něj žaludek. nejhorší je, že to vypadá hodně, že si to ti mladí až zas tak neuvědomují o co se ochuzují, když si ze svého jednoho roku v emerice dovezou santu a svítící dýni. to, že naše tradice tadz jsou staletí je spousta lidem úplně jedno. asi člověk musí žít v cizině aby si to uvědomil nebo co já vím. ale nikomu to nevysvětlíte. až bude pozdě. televize a obchodníci mají ohromnou sílu.

taky jsem na podobné téma psala minulý týden. http://alexandrasynac.blog.idnes.cz/c/232606/Letos-vanoce-nebudou-aneb-jak-slavit-vanoce-vzhuru-nohama.html

;-(

0 0
možnosti

free hummingbird

1. 12. 2011 9:24
Re: souhlas a karma

Pro miliony dětí v některých zemích Santa kouzlo má, přinejmenším takové, jako pro nás Ježíšek. Dětská fantazie a víra je všude stejná. Netvrdím, že Santa do Čech patří, ale na druhou stranu ho pomlouvat a posmívat se něčemu, čemu jiné děti skutečně věří, je docela trapné. I české děti na něj konečně věří, jenom se mu říká Mikuláš, že? Možná byste si měla nejdřív něco přečíst o českých Vánocích, o Ježíškovi, Santovi a třeba i vánočním stromečku místo plácání... ;-)

0 0
možnosti

rito

30. 11. 2011 16:44
Přestárlého důchodce?

:-/;-D

0 0
možnosti

kral

30. 11. 2011 15:59
Souhlasim

az na toho kapra. Toho opravdu nesnasim a na vanoce se cpu veprovym rizkem. Nicmene mate karmu protoze opravdu tradice upadaji a riti se tam kde zada ztraceji sve slusne pojmenovani. A pro free humingbird. Neda se rict ze Jeziska nekdo bere ale ta krasa tradic vazne mizi.

0 0
možnosti

Juan Perveres

30. 11. 2011 17:50
Re: Souhlasim

R^R^!!

0 0
možnosti

free hummingbird

30. 11. 2011 15:51
Copak on jim

toho Ježíška někdo sebral nebo bere??? Se závěrem článku souhlas, musím se jen podobným pózám smát, nikdo nikomu přece nebrání, aby si slavil nebo neslavil Vánoce či jiné svátky podle svého...

4 0
možnosti

Babajezi

1. 12. 2011 0:15
Re: Copak on jim

ale bere - dokonce i Mikuláše :-D Jen se rozhlédněte v superhyper a nevím jakých marketech - je štěstí když narazíte na čokoládovou figurku, která vypadá jako Mikuláš - tedy pán v ornátu a s mitrou na hlavě..... zato dědulů v červených oteplovačkách je jako naseto.... Výzdobu v obchodech jen velmi, velmi vyjímečně tvoří jesličky, zato Santa se rojí.... A lidé se nechávají ovlivnit. Já už dávno působím jako nenormál, protože vidím ve Vánocích něco jiného než honbu za dárky..... S dcerkou si načančáme výzdobu, napečeme cukroví, zdobíme stromek a užíváme pohádky... Taky chodíváme pro Betlémské světlo, které si pak opečováváme... Pro nás jsou Vánoce o blízkosti člověka..

P.S. - Kapra fáááákt nerada, zato řízků máme vepřových i drůbežích haldu ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 918x
PRista (či PRičník, jak říká kolega novinář), žurnalista (hlavně recenzent), autor beletrie a poezie (žánru fantastického a žánru existenciálního) a přemýšlitel, především o společnosti, jejím směřování a její duši.