Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D61a74n 63V83l58k

10. 2. 2016 0:09

Mne kupříkladu zase zajímá národnost či příslušenství k etnické skupině konkrétního násilníka, kapsáře či vraha. A proč bych to neměl vědět? Abych se nestal radikálním? Radikálním se naopak stávám ve chvíli, když mám pocit, že ze mne politici nebo média dělají vola. :-/

0 0
možnosti
VK

Milý autore,novináři už dávno nesvírají ve svých rukou takovou moc,jakou si představujete nebo byste chtěl,aby měli.Existují sociální sítě,lidi umí cizí jazyky,umí si informace najít a porovnat.Už to holt není jako před lety: Mámo,psali to v novinách,tak je to pravda.

1 0
možnosti
PV

Ale jak vidno, arogantní jsou pořád.

0 0
možnosti

P12e18t25r 62Č77e14j46k85a

8. 2. 2016 16:51

Tak na tenhle článek bych si dovolil podotknout, že vy jste přesně exemplárním případem té politické korektnosti, která v zoufalství lidi žene k radikálům. Lhát, zamlčovat pravdu, překrucovat fakta apod. Tenhle článek je doslova ukázkový příklad - a hlavně příklad toho, jak se novinařina dělat NEMÁ!!!

1.) Srovnáváte nesrovnatelné. Zatímco v případě kliniky zatím NIKDO neví, kdo jsou pachatelé daného činu, vy jste to bez jakékoliv informace "hodil" na "české nácky" - mohou to být klidně oni, klidně může jít o provokaci, případ NENÍ prošetřen, pachatelé nejsou ztotožněni!!!! V případě toho iráckého násilníka pachatel vyšetřovateli ztotožněn očividně byl. Jestli nechápete zásadní rozdíl mezi oběma případy, nemá cenu se dál ani bavit.

2.) Dovolím si vložit odkaz na svůj článek, protože odstavec třetí, to je přesně o vás!!! Politici, média, všichni veřejnosti doslova "VNUCUJÍ" multikulturalismus a v případě, že nějaká "informace" by mohla ve veřejnosti vyvolávat "protiuprchlické nálady", tak se radši zcenzuruje, zamlčí se národnost atd. Tzn. zatímco vy novinářům nasazujete náhubek, toho jaká fakta (to není nic jiného, než očividný FAKT, že to byl Iráčan!!!) smí či nesmí na veřejnost přijít, tak veřejnost k tomu, aby se rozhodovala opravdu správně - z hlediska budoucnosti vlastního státu, ty informace potřebuje "nefiltrované" - tzn. včetně skutečnosti, že to byl například migrant! A že to vyvolává protiuprchlické nálady? Samozřejmě, že ano - protože společnost se brání "nové" kriminalitě, kterou ve svém státě nechce....

http://petrcejka.blog.idnes.cz/c/493755/priciny-radikalizace-spolecnosti-v-evrope.html

Tenhle článek je přímo zrůdnost!!! ;-ORv

4 0
možnosti
DPS

Dobrý den, co se týče prvního bodu, toliko reprodukuji, o čem psala redakce iDnes, vlastních vývodů se zdržuji nejen v tom odstavci, ale v celém článku. Mým poselstvím, které bohužel nebylo pochopeno, je, že v současné době je nebezpečné na téma "uprchlíci" dělat žurnalistiku zaměřenou na senzaci a čtenost - třeba tím, že se budou titulky vytvářet pomocí bulvárních pravidel. Toť vše. Pro větší jasnost ještě v závěru textu udávám, že si opravdu nepřeji "sluníčkovou" žurnalistiku, ba naopak.

0 1
možnosti
SR

Korektní žurnalistika přináší MAXimum informací v nejkratší možné formě a bez přídavných jmen.

1 0
možnosti
VM

Já si myslím, že to novináři moc dobře vědí, jakou mají moc. A jak ji zneužít. Jakou napsal autor nepravdu, když napsal, že chlapce znásilnil Iráčan?

Trochu mě udivujete, jak jste si jist, že čeští náckové, pojmenovaní mj jako maskovaní násilníci vypálili centrum klinika, o požáru který by museli likvidovat požárníci tedy o vypálení nic nevím.

Sám tedy o vypálení a o aktérech nic bližšího nevíte, ale jako korektní žurnalista jste to pojmenoval poměrně přesně.

O tom, jak média lžou, zkreslují skutečnosti či raději neinformují, viz třeba demonstrace 6.2., ale i o událostech ve zbytku Evropy, a to dlouhodobě, snad ani není třeba mluvit. A mám-li být upřímný, nevadí mi to na internetu, nevadí mi to u soukromých, tedy závislých médií. Ale sakra mi to vadí u veřejnoprávních médií, které jsem povinen na základě jakéhosi hloupého zákona platit.

9 0
možnosti
Foto

"Máte pravdu, ale v textu mi šlo o nesmyslné vypíchnutí této informace v titulku. A především o jeho škodlivost a možné důsledky v současné atmosféře. Dále v článku bych proti takové informaci v nejmenším nic nenamítal."

Autore, myslíte výše uvedený výrok vážně? Tohle vás na té žurnalistice učili? Takže chcete raději mlžit a lhát nežli psát pravdu? Hezký přístup.

Jsem rád, že nejste letecký konstruktér. To už bych nevlezl do letadla.

0/−2

doporučit

8.2.2016 8:47

reagovat

3 0
možnosti
FK

No pokud vas na fakulte uci to co jste ukazal, pak je cas fakultu zrusit.

6 0
možnosti
Foto

No jo, a pak, že jenom Práva v Plzni produkovala pologramoty. ;-)

Je ale pravdou, že na jakékoli fakultě jakékoli vysoké školy je určité procento nepovedených absolventů, takže to možná fakultou není (ačkoli podle toho, jak dnes všichni novináři píší, kdo ví ... ;-D )

0 0
možnosti
Foto

J42a54k34u59b 77R40o92t28h

8. 2. 2016 11:36

Původně jsem se, kolego, domníval, že je to trpká ironie. Podle toho, co jste napsal do diskuse, jsem však přesvědčen, že tu kravinu myslíte vážně. Takže otázka - vy si s tímhle přístupem v PR vyděláte? 8-o

3 0
možnosti
DPS

Nebudeme přece plést PR a žurnalistiku? To bych si opravdu mohl veškerá prohlášení o "novinářské cti" a integritě odpustit.

0 0
možnosti
Foto

Ostatně, ještě jeden dodatek. Vámi užitý titulek je přesně důkazem toho, co sám kritizujete. To jen tak opravdu na okraj.

2 0
možnosti
Foto

Vážený „studente“ jste pro mne jen důkazem nastudované nevědomosti. Budu stručný i když by si to zasloužilo několik dodatečných přednášek. Vámi navrhované objektivní řešení by přineslo pravý opak. Dnes se prakticky nic neutají. Takže článek nadepsaný a napsaný podle Vašich „doporučení“ by jen způsobil, že by tisk byl později obviněn z pokusu o „utajení“ a následná reakce veřejnosti by vedla k ještě větší hysterii. Nepostřehl jste snad ve své novinářské jasnozřivosti co způsobila mediální „taktika“ v Německu při pokusu poněkud utajit fakta ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem?

11 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 918x
PRista (či PRičník, jak říká kolega novinář), žurnalista (hlavně recenzent), autor beletrie a poezie (žánru fantastického a žánru existenciálního) a přemýšlitel, především o společnosti, jejím směřování a její duši.